Панирани калмари

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3229k
22/04/2009
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
200 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
215 мин.
Порции
4-5
"Един от най-приятните начини за прекарате времето си е заедно с приятели, на чаша бира и порция панирани калмари Горещо препоръчваме"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените калмари, нарязваме на ивици и ги слагаме в млякото за около 3 часа.

В дълбок съд слагаме брашното, 1 лъжица мазнина, сол и 100 гр. вода. Всички съставки ги размесваме добре, за да се получи хомогенна смес. Калмарите се слагат в тестото, след, което се пържат в много гореща мазнина до получаване на златиста коричка.

Сервират се топли с нарязан на парчета лимон.

Рейтинг

4.3
58
45
31
21
10
Дай твоята оценка: