Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Чеснова супа»Зимна чеснова супа с месо

Зимна чеснова супа с месо

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8832k17k
Зимна чеснова супа с месо
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
27 мин.
Общо
37 мин.
Порции
4
"Ако сега не приготвите тази зимна супичка, то кога?"

Необходими продукти

  • сушено месо - 100 грама от бут или рибица
  • бульон - 1500 мл телешки или пилешки
  • чесън - 10 големи скилидки
  • яйца - 2 брoя
  • червен пипер - 1 с.л.
  • зехтин - 80 - 100 мл
  • джинджифил - 1 с.л. (настърган корен)
  • кимион - 1 щ.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наситнете чесъна, а сушеното месо нарежете на по-малки кубченца.

Сипете зехтина в тенджера и го загрейте на по-слаб огън. Задушете чесъна и прибавете нарязаното месо. Бъркайте за няколко минути и поръсете с червения пипер.

След кратко разбъркване сипете бульона. Добавете кимион, малко сол и настъргания джинджифил.

Варете чесновата супа 20-тина минути, като сложите капака на тенджерата.

Чукнете едно яйце и бъркайте много бързо, за да се образуват парцали. След това чукнете и второто яйце по същия начин.

По желание подкиселете супата с малко оцет.

Поднесете зимната супа гореща в компанията на препечени филийки хляб.

Зимната чеснова супа с месо е много вкусна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: