ezine.bg»Рецепти»Гарнитури»Печени Зеленчуци»Печен лук в Еър Фрайър

Печен лук в Еър Фрайър

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9033k7k2k6
Печен лук в Еър Фрайър
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 4
08/02/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Лукът винаги е страхотно допълнение към печените мръвчици"

Необходими Продукти

  • лук - 7 глави средни
  • сол - 2 щипки
  • олио - 1/2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За печен лук в Еър Фрайър вземаме си лука и го почистваме от люспите най-старателно.

Премахваме и първата горна част.

Всяка една главичка я нарязваме на четири или шест части от горната ѝ страна.

Внимаваме самите разрези да не са до долу.

Нареждаме главичките лук в съда на уреда и поливаме с олиото.

След като сме омазнили лука, поръсваме със солта.

Включваме уреда на 180 °C за 30 минути.

След като изтече времето, премахваме печения лук.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: