Желирани яйца

Марина НордМарина НордНовак1219
05/10/2014
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 194
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В един литър вода се добавят оцетът, солта, целината и дафиновите листа. Слагат се на котлона и когато кипнат, се счупват едно по едно половината от яйцата.

Щом се сварят, се изваждат с решетъчна лъжица и се пускат в студена подсолена вода. Останалата половина от яйцата се сварява по същия начин.

Желатинът се слага в малко вода и когато набъбне, се сипва в топлия месен бульон, подправен с лимоновия сок и черния пипер. От сместа се сипва на дъното на купички и се изчаква да стегне. Нареждат се парченца от нарязаните кисели краставички, шунка, чушка и стръкчета магданоз.

Върху тях се слага по едно от яйцата и се залива с бульона. Оставя се в хладилника да стегне желатинът. Преди сервиране купичките може да се потопят в топла вода и да се обърнат върху чиния.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар