Класически пастет от пилешки дробчета

19/09/2010
Мария
отМария Новак
"Готови ли сте да впечатлите гостите си?"
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене35 мин.
  • Общо55 мин.
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 165
  • Преглеждания за месеца165
  • Преглеждания за седмицата62
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг3.7 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се сваряват твърдо и се охлаждат, след което се обелват. Белтъците се нарязват на малки кубчета, а жълтъците се намачкват. Лукът се нарязва на едро, а чесънът на ситно.

Лукът се задушава за 10 минути на тих огън в предварително загрятото масло, след което се добавя чесънът. Увеличава се температурата на котлона, слагат се дробчетата и се пържат 10 - 12 минути.

Дробчетата се овкусяват със соев сос, черен пипер и чубрица. Разбъркват се добре. Сместа се смила заедно с жълтъците и магданоза.

Желатинът се залива с 2 - 3 с. л. студена вода и след като набъбне, се разтопява на водна баня. Бульонът се разтваря в 200 мл топла вода, в която се добавя отпуснатият желатин (трябва да са с еднаква температура). Поръсва се с куркума.

Пастетът се разпределя в купички. Върху които се нареждат кубчетата от краставичките и белтъците от яйцата, между тях се поставя по ивица червена чушка и 1 - 2 листа магданоз. Отгоре се залива с желатина. Оставя се в хладилник да стегне.

подобни рецепти тук

Рейтинг

5 2
4 2
3 5
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

bilyana701@hotmail.com
bilyana701@hotmail.com
11.10.2010 20:19
В испанската кухня няма подправката чубрица. С кисели краставички също не се готви. Аз 10 години работя в испанска кухня. Готви се изключително със зехтин.
0
1

Виж всички коментари или напиши такъв