Патладжани с чесън и лук

23/12/2013
Teodora Cekova
отTeodora CekovaНовак315
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене50 мин.
  • Общо65 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 476
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • патладжани - 4 бр (големи)
  • лук - 6 глави
  • чесън - 1 глава
  • домати - 6 бр
  • олио - 1 1/2 к.ч.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • магданоз - 2 с.л. едро нарязан
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Цепвате патладжаните по дължина на 5-6 места. Натривате отворите със сол и оставяте да се отцедят. Нарязвате лука на филийки, а чесъна - на ситно.

Задушавате ги в мазнината, докато лукът стане прозрачен. Прибавяте 2 обелени и ситно нарязани домата. След 10 минути прибавяте червения пипер и едро смляния магданоз.

С приготвената смес пълните разрезите в патладжаните, а остатъка изсипвате в тавичка. Върху нея нареждате останалите домати, нарязани на филийки и патладжаните. Печете в умерена фурна, докато ястието остане на мазнина.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар