Патладжани с чесън и лук

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
315
119
140
23/03/2020
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 831
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • патладжани - 4 бр. (големи)
  • лук - 6 глави
  • чесън - 1 глава
  • домати - 6 бр
  • олио - 1 1/2 к.ч.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • магданоз - 2 с.л. едро нарязан
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Цепвате патладжаните по дължина на 5-6 места. Натривате отворите със сол и оставяте да се отцедят. Нарязвате лука на филийки, а чесъна - на ситно.

Задушавате ги в мазнината, докато лукът стане прозрачен. Прибавяте 2 обелени и ситно нарязани домата. След 10 минути прибавяте червения пипер и едро смляния магданоз.

С приготвената смес пълните разрезите в патладжаните, а остатъка изсипвате в тавичка. Върху нея нареждате останалите домати, нарязани на филийки и пълнените патладжани. Печете в умерена фурна, докато ястието с патладжани остане на мазнина.

Патладжани с чесън и лук ще ви допадне, ако сте почитатели на класическо кьопоолу или тюрлю гювеч.

Бамбукова дъска с борд 28 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бамбукова дъска с борд 28 см
11.99 лв.
Виж ››

Висококачествена бамбукова дъска за рязане и сервиране. Удобна и практичка, дъската за рязане не абсорбира миризмите от продуктите, обработвани върху нея. Поддържа се лесно. и може да се използва за поднасяне на ордьоври или разядки. Изработена от 100% бамбук.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар