Кюфтета от ориз

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3126k
Кюфтета от ориз
20/01/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10-15 бр.
"Потриваме доволно ръце, защото знаем каква вкусотия ни очаква"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се вари в 4 ч. ч. вода. Когато се свари, се прецежда през гевгира и се оставя настрани.

Отделно в олиото се изпържват нарязаните на ситно глави лук, докато добият кафеникав цвят. После се изсипват при ориза, добавят се 2 яйца, нарязаният на ситно копър, настърганото индийско орехче, черният пипер, солта, и толкова галета, че да се получи гъста каша. От сместа се правят кюфтетата.

От другите 2 яйца и галета се забърква смес за панировка, в която се овалват оризовите кебапчета и се пържат в сгорещено олио.

Рейтинг

4.3
53
42
31
20
10
Дай твоята оценка: