Свински пържоли със сливи

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
31
17k
25/10/2011
"Оказва се, че най-добрият приятел на свинските пържоли съвсем не са пържените картофки, а сините сливи "
Приготвяне30 мин.
Готвене110 мин.
Общо140 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 071
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.9 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете сливите от костилките и ги накиснете във виното една нощ преди да започнете да готвите ястието. На следващия ден сварете сливите във виното за 30 минути.

Отделно в олиото изпържете от двете страни поръсените с черен пипер и сол пържоли. Извадете ги и в останалата мазнина изсипете виното, в което са киснали сливите. Сложете сметаната и добавете сол и черен пипер на вкус.

Залейте пържолите с получения сос и ги сервирайте заобиколени от сливите.

Кухненски тиган с тройно керамично-мраморно покритие - 28 см
Приготвяй си тази рецепта в:
Кухненски тиган с тройно керамично-мраморно покритие - 28 см
38.00 лв.
Виж ››

С голям диаметър и удобна дръжка - този тиган е отличен избор за онези, които готвят за своето семейство

Рейтинг

5 6
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар