Яйчен сладкиш с компот

Лидия - ГериЛидия - Гери
Новак
71537334
31/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Много любим сиропиран сладкиш на всички вкъщи"

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч.
  • компот от праскови - 1 бр.
  • яйца - 2 броя
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр. (0.2 г)
  • бакпулвер - 1 бр. (10 г)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на ситно прасковите от компота.

Разбийте яйцата със захарта. Добавете към тях бакпулвера с ванилията и парчетата плодове.

Разбъркайте сместа и я сипете в намазнена и набрашнена форма.

Загрейте фурната на 170 градуса. Изпечете сладкиша за около половин час.

Залейте топлия сладкиш със студения сок от компота.

Приберете сиропирания сладкиш в хладилник за няколко часа.

Яйченият сладкиш с компот е готов.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: