ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пача»Топла свинска пача със запръжка

Топла свинска пача със запръжка

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Новак
1283424k111
Топла свинска пача със запръжка
Снимка: Ваня Георгиева
31/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
6
"Рецепта за ценителите на вкусната свинска пача"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 4 с.л.
  • свинско месо - 500 грама (глава, крака, бекон или уши)
  • яйца - 2 броя
  • черен пипер
  • брашно - 2 с.л.
  • лют червен пипер - едро смлян
  • червен пипер
  • оцет
  • чесън
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото и го сварете.

Прецедете бульона и го върнете в тенджерата, върнете на огъня, за да кипне.

Размийте брашното с малко вода и с непрекъснато бъркане го добавете към бульона. Варете 10-тина минути.

Направете застройката от яйцата и киселтоо мляко, внимателно сипете в супата.

Върнете късчетата свинско.

Направете запръжка за свинската супа, като запържите малко червен пипер и в загрято олио.

Сервирайте пачата в компания на сучкан в оцет чесън.

Топлата свинска пача със запръжка е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: