ezine.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Солени Мъфини»Безглутенови солени мъфини

Безглутенови солени мъфини

Росица ПетроваРосица Петрова
Копирайтър
2661k3k231
Безглутенови солени мъфини
Снимка: Росица Петрова
1 / 6
28/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Солени мъфини без глутен - взимаме и за из път от тях"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обезкостете и нарежете на дребни парчета маслините и сушените домати.

Разбийте две яйца.

Смесете киселото мляко с бакпулвера и разбъркайте, докато шупне.

Прибавете всички съставки за безглутеновите солени мъфини без семената и разбъркайте до хомогенност.

Подправки ползвах готов микс от риган, майорана, чесън, босилек. Вие може да добавите такива по ваш вкус.

Разпределете сместа във форми за мъфини, в които предварително сте поставили по една хартиена капсула.

Ако желаете, поръсете със семена (слънчогледови или тиквени семки, сусам, маково семе).

Печете солените кексчета в загрята на 180 °C фурна с вентилатор за около 30 минути, до суха клечка.

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: