ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Колбаси»Гювечета»Шефски гювечета с пъдпъдъчи яйца

Шефски гювечета с пъдпъдъчи яйца

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Новак
712293k49
Шефски гювечета с пъдпъдъчи яйца
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 2
31/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
"Без проблем ще си хапнем едно цяло гювече от тези на шефа, така че смело се захващайте с приготвянето им"

Необходими Продукти

  • картофи - 2 бр.
  • гъби - 100 г печурки от консерва
  • доматена салца - 350 мл
  • пъдпъдъчи яйца - 6 бр.
  • сирене - 200 г
  • кашкавал - 100 г
  • топено сирене - 3 бр.
  • бекон - 3 слайса
  • луканка - 1 бр.
  • чушки - 3 бр. печени
  • захар - 1 ч.л.
  • магданоз
  • телешки бульон - 100 мл
  • растителна мазнина
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете от растителната мазнина на дъното на глинените гювечета.

Нарежете картофите, бекона и луканката на парчета, а чушките на ивици.

Натрошете сиренето и го смесете с другите продукти.

Разделете сместа на три части, а доматената салца на две части. Овкусете я с малко захар.

Разпределете първата част на дъното на гювечетата и я залейте с първата част от доматената салца.

Подредете отгоре картофите, луканката, сиренето, бекона, чушката и настъргания кашкавал.

Завършете вкусните гювечета с топено сирене и луканка.

Залейте ги с доматите и бульона и ги сложете да се печат за около 40 минути на 180 °C.

Малко преди да ги извадите им чукнете по едно яйце.

Шефските гювечета с пъдпъдъчи яйца са много вкусни.

Добър апетит!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: