ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пържоли»Пилешки гърди на оребрен тиган

Пилешки гърди на оребрен тиган

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k6581k
27/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Ако спазвате диета или стриктен хранителен режим, пилешкото със салатка винаги е добра опция за обяд или вечеря"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 4 бр.
  • лимонов сок - от 1 бр.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • чесън - 2 ч.л. ситно нарязан
  • зехтин - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешките гърди на ленти. Смесете всички продукти без магданоза и сложете пилешкото да се маринова в хладилник за няколко часа или за през нощта.

Загрейте, намазнете и изпечете пилешкото на грил.

Поръсете с магданоз и сервирайте пилешките гърди на оребрен тиган с желаната гарнитура.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: