ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешки кълки със сметана и топено сирене

Пилешки кълки със сметана и топено сирене

Пилешки кълки със сметана и топено сирене
Снимка: Добринка Петкова
27/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Пилешки кълки със сметана и топено сирене за един чудесен семеен обяд"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 6 броя
  • готварска сметана - 200 мл
  • гъби - 2 - 3 броя
  • моркови - 1 бр.
  • соев сос
  • черен пипер
  • топено сирене - 100 грама
  • инстантна гъбена кремсупа - 1 бр.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • къри
  • черен пипер
  • мащерка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намажете пилешките бутчета с подправките и соевия сос.

Нарежете чесъна, гъбите и моркова, прехвърлете ги в тава за печене. Отгоре разпределете бутчетата.

Загрейте фурната на 200 градуса. Печете бутчетата около 25 минути.

Разтворете гъбената супа в около 100 мл вода. Добавете настърганото топено сирене и сметаната.

Залейте бутчетата с тази смес и ги допечете за още 10-тина минути.

Пилешките кълки със сметана и топено сирене са много вкусни.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: