Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Боб чорба»Манастирски фасул със зеленчуци

Манастирски фасул със зеленчуци

EfrosiaEfrosia
Джедай
5062k11
Манастирски фасул със зеленчуци1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
85 мин.
Порции
2
"Класически манастирски фасул със зеленчуци"

Необходими продукти

  • боб - 200 грама
  • моркови - 2 броя
  • лук - 2 глави
  • джоджен - 2 - 3 стръка
  • чушки - 2 (1 прясна и 1 суха)
  • шарена сол
  • олио - 4 с.л.
  • сол
  • Запръжка
  • домати - 1 брой от консерва
  • олио - 2 с.л.
  • червен пипер - 1/4 ч.л.
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете боба от предишната вечер в студена вода. На следващия ден го отцедете и залейте с чиста вода. Нарежете на едро главта лук и сложете да кипне.

Когато течността заври, прибавете наситнените моркови, чушки и лук. Преди бобът да се свари напълно, посолете и овкусете с шарената сол и джоджен. Варете до пълна готовност.

Пригответе запръжката за боб чорбата.

Загрейте малко олио и запържете брашното. Добавете пасирания домат и червения пипер, разбъркайте и сипете в чорбата. Варете още 15-тина минути.

Манастирският фасул със зеленчуци е готов.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: