ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Филетиран лаврак на фурна

Филетиран лаврак на фурна

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8122k15k1k
Филетиран лаврак на фурна
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
22/03/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
18 мин.
Общо
28 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете рибните филета от костичките. Натрийте ги добре със сол и бял пипер.

В подходяща купа изстискайте сока от цитрусите. Част от плодовете нарежете на кръгчета.

Смесете със зехтина и залейте лаврака. Покрийте и приберете в хладилник за 30-тина минути.

Сложете хартия за печене в тава. Намазнете и сложете резени цитруси на дъното, а отгоре сложете филетата (кожата е надолу).

Върху рибата сложете магданоза и поръсете с още малко зехтин. Поръсете с люспите пипер.

Загрейте фурната на 200 градуса. Печете рибата до готовност - не трябва да се пече прекалено дълго.

Печената риба се поднася с гарнитура по избор.

Филетираният лаврак на фурна е много вкусен.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: