ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пържено Пиле»Панирани крилца с царевично брашно

Панирани крилца с царевично брашно

Панирани крилца с царевично брашно
Снимка: Виктория Константинова
1 / 3
24/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Една биричка, моля - че имаме панирани крилца за хапване"

Необходими Продукти

  • царевично брашно - 1/3 ч.ч.
  • пилешки крилца - 2 килограма
  • галета - 1/3 ч.ч.
  • червен пипер - 1.5 ч.л.
  • черен пипер
  • чесън на прах - 1 к.л.
  • къри - 1. 5 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и отцедете пилешките крилца. Подсушете ги.

В подходяща дълбока чиния смесете сухите съставки, двата вида пипер, солта, кърито, чесъа. Прибавете царевичното брашно и галетата, разбъркайте.

Оваляйте всяко крилце в ароматната смес.

Панираното пиле наредете на дървена дъска.

В тенджера сипете по-голямо количество олио и го загрейте. Изпържете пилешките крилца до готовност.

Поднесете ги топли със сос по избор.

Панираните крилца с царевично брашно са много вкусни, опитайте.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: