ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Бял амур на скара

Бял амур на скара

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Новак
712313k59
Бял амур на скара
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 2
24/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • бял амур - 4 стена /по 200 г/
  • За марината
  • лимони - 1 бр., сока и кората
  • мед - 1 с.л.
  • риган - 2 с.л.
  • черен пипер
  • зехтин - 3 с.л.
  • сос табаско - 1 с.л.
  • соев сос - 2 ч.л.
  • За гарнитура
  • масло - 40 г
  • царевица - 1 кутия
  • картофи - 500 г пресни
  • риган - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе маринатата за рибата с посочените продукти за нея без ригана и черния пипер. Измийте добре почистената риба. Потопете в купа с ледени кубчета и вода за 15 мин.

Подсушете рибните котлети в маринатата и затворете съда. Оставете в хладилник за 3 часа.

Сварете картофите за 10 минути в солена водата. Отцедете и оставете да изстинат.

Запечете рибата на скара или грил за 10 минути от двете страни.

Сотирайте картофите и царевицата в масло в тиган. Овкусете с риган.

Поднесете готовия бял амур на скара с гарнитурата от картофи.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: