ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Рибена Чорба»Рибена супа от скумрия

Рибена супа от скумрия

Рибена супа от скумрия
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
21/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Днес решихме да не включваме фурната и да направим рибена супа от скумрия"

Необходими Продукти

  • картофи - 4 - 5 броя
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • скумрия - 2 средни риби
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 броя
  • олио - 50 мл
  • девесил - 2 щ.
  • черен пипер - 2 щ.
  • жълтъци - 1 бр.
  • готварска сметана - 2 с.л.
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете скумрията много добре, измийте я и я сварете. Отпенвайте по време на варенето.

Щом рибата е готова, може да я извадите, обезкостите и накъсате на парченца.

Сипете олио в тенджера и го загрейте. Запържете настърганите моркови и наситнения лук. Щом променят цвета си, добавете червен пипер и сипете от бульона на рибата (прецеден).

Добавете нарязаните картофи, риба и чесъна. Овкусете с девесил, черен пипер и сол.

Гответе рибената супа до готовност на продуктите.

Разбийте жълтъка със сметаната и добавете към тях черпак от чорбата. Внимателно сипете застройката в супата.

Накрая поръсете с магданоз и черен пипер, сервирайте топла.

Рибената супа от скумрия е много вкусна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: