Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Колбаси»Наденица с фасул в тава

Наденица с фасул в тава

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Не познаваме все още човек, който да не обича запечен боб с наденичка"

Необходими продукти

  • наденица - 300 грама македонска
  • боб - 500 грама
  • доматен сок - 250 мл
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 брой
  • чушки - 1 брой
  • чубрица
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте боба и го сложете да вари. Щом водата кипне я сменете и налейте нова.

Наситнете чушката, моркова и лука, сипете ги в тенджерата.

В тава сипете олиото и го загрейте. Сипете вътре доматения сок и червения пипер, запържете.

Сипете боба отгоре и поръсете със сол. Нарежете наденицата и я наредете върху боба.

Загрейте фурната и запечете до апетитен загар.

Наденицата с фасул в тава е готова.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: