ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Печено Пиле»Пълнено пиле, печено в Еър Фрайър

Пълнено пиле, печено в Еър Фрайър

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
8703k7k1k4
Пълнено пиле, печено в Еър Фрайър
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 4
18/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3
"Включваме еър фрайъра на програма печене на това апетитно пълнено пиле"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • червени чушки - 1 бр.
  • жълти чушки - 1 бр.
  • гъби - 4.5 бр.
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • олио - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • риган
  • чубрица
  • пикантина за пиле - 1 с.л.
  • краве масло - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземаме си пилето и го измиваме старателно.

Вадим си вътрешностите и отново измиваме.

Приготвяме си плънката, като в тиган си изсипваме олиото и след като се загрее, поставяме ориза.

Нарязваме си чушките на дребно, моркова и него.

Пожелание може да се настърже на ренде.

Всичко това прибавяме при ориза, посоляваме, добавяме и подправките и след 2-3 минути отстраняваме.

Вземаме си пилето и го пълним с готовата плънка и зашиваме.

Намазваме цялото пълнено пиле с масло и пикантина за пиле.

Поставяме го в уреда и нагласяме на 180 °C за 60 минути.

Когато се отброят 30 минути, обръщаме сочното печено пиле.

Дано ви хареса моето пълнено пиле, печено в Еър Фрайър.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: