Желе от дюли

СнежаСнежаНовак
03/07/2009
"Топ десерт за любителите на ароматните дюли!"
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо62 387
  • Преглеждания за месеца3555
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • дюли - 4 кг.
  • захар - 1500 гр.
  • лимонена киселина - 1 ч. л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дюлите се почистват от мъха, измиват се и се нарязват на парчета, заливат се с вода (да се покрият) и се варят на тих огън до пълно омекване, след което се прецеждат.

Получената отвара се вари със захарта, докато се сгъсти. Прибавя се лимонената киселина, разтворена в малко вода. Варенето продължава още 5 минути.

Готовото пелте, още горещо, се изсипва в по - голям плитък съд.

Рейтинг

5 4
4 6
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар