Цял джолан в крок пот

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
6673k2k1k3
Цял джолан в крок пот
Снимка: Албена Асенова
2 / 4
16/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
195 мин.
Общо
215 мин.
Порции
2
"Неустоим и ароматен джолан в крок пот!"

Необходими Продукти

  • свински джолан - 1 бр.
  • сол
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • лук - 3 глави
  • моркови - 2 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • гъби - 6 бр.
  • риган - 1 ч.л. сух
  • мащерка - 1 ч.л. суха
  • олио - 4 с.л.
  • бира - 150 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подготвеното свинско месо се посолява, натрива с червен, черен пипер и сокът от половин лимон. Оставя се да престои така около 3 часа, след което се слага в керамичният съд на крок пота.

Около него се разпределят нарязаните на филийки глави лук, чесън, колелца моркови и целите почистени гъби. Добавят се сух риган и мащерка. Наливат се бирата и малко олио.

Джоланът със зеленчуци се готви на втора степен на уреда около два часа и половина, след което керамичният съд се изважда и поставя във фурната.

Ароматният джолан се запича на 200 градуса за около 45 минути до приятен загар.

Сервира се с гарнитура по желание.

Неустоим и ароматен Цял джолан в крок пот!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: