ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Питки»Питка с кашкавал и семена

Питка с кашкавал и семена

ГеновеваГеновева
Копирайтър
2431k1k2173
Питка с кашкавал и семена
Снимка: Геновева
1 / 2
16/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
200 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
260 мин.
Порции
6
"Да ви е сладко с тази чудна питка с кашкавал и семена"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипваме прясното мляко в дълбока купа и леко го затопляме. Сипваме сухата мая, захарта и солта при прясното мляко и разбъркваме.

След това добавяме разтопената свинска мас. След това добавяме пресятото брашно постепенно при постоянно разбъркване. Омесваме меко тесто, което намазваме с олио отгоре, покриваме с кърпа и оставяме да втаса.

След като нашата питчица втаса веднъж, я изместваме в намазнена тава, в която ще печем питката после.

Притискаме с ръце питката и я оставяме да втаса още един път. След като е хубаво втасала, намазваме питката с олио. Поставяме парчета кашкавал и топено сирене, нарязани на лентички отгоре.

Поръсваме със сусам и мак и слагаме да печем в загрята фурна на 180 градуса до изпичане на питката с кашкавал и семена.

Ако не харесвате препечен кашкавал или топено сирене, ги поставете по-късно върху изпечената питка. Да ви е сладко!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: