ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Хлебчета»Земели в Еър Фрайър

Земели в Еър Фрайър

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9033k7k2k6
Земели в Еър Фрайър
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
14/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
17 мин.
Общо
52 мин.
Порции
12
"Какво по-хубаво от топла храна за обяд и вечеря с домашни топли хлебчета"

Необходими Продукти

  • брашно - 550 г бяло и пълнозърнесто в съотношение 2:1
  • мая - 1 бр. суха 7 г
  • прясно мляко - 100 мл
  • вода - 200 мл
  • олио - 1.с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • За намазване
  • жълтъци - 1 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.л.
  • олио - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Аз си замесих тестото за хлебчетата в хлебопекарна. Може и да си го замесите и на ръка.

Замесих по следния начин - маята и захарта разтваряме в топлата вода, смесена с млякото. Така оставяме за няколко минути, докато маята се активира.

Пресяваме си брашното, добавяме солта, след което продуктите отиват в намазаната с олиото хлебопекарна.

Оставяме да втаса за около час и половина на 30 градуса.

Оформяме руло което разделяме на равни части.

От всяка оформяме топче, което приплескваме на плоска питка и си правим 3-4 прореза.

Уреда загряваме за 4-5 минути на 200 градуса и тогава поставяме земелите вътре да престоят на изключен уред за 4-5 минути.

Постиламе най-отдолу на уреда парче хартия за печене, за по-лесно отлепване после, като надупчваме хартията предварително с метален шиш.

Отгоре си намазваме домашните хлебчета с разбития с водата и олиото жълтък.

Включваме уреда на 180 градуса за 10 мин.

Земелите в Еър Фрайър са готови!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: