ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Хляб в Хлебопекарна»Маймунски хляб в хлебопекарна

Маймунски хляб в хлебопекарна

EvgeniaEvgenia
Новак
3313171529
Маймунски хляб в хлебопекарна
Снимка: Evgenia
1 / 3
13/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • бяло брашно - 360 г
  • царевично брашно - 70 г
  • ленено брашно - 30 г
  • вода - 260 мл, задължително топла
  • олио - 40 мл
  • краве масло - 40 г
  • маслини - нколко
  • мая - 4 г суха
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • чесън - на прах
  • чубрица
  • босилек
  • мерудия
  • червен пипер
  • бял пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За този хляб в хлебопекарна в купата на хлебопекарната поставяме топлата вода.

В единия край на купата поставяме солта, а в другия захарта.

По средата изсипваме 1 с.л. олио и намазваме с него перките на хлебопекарната и стените на купата от вътрешната страна.

Изсипваме и пресятите брашна, като правим в тях дупка, в която поставяме маята.

Включваме програма за месене на тесто. Оставих да меси около 30 минути (по принцип е 1:30 часа с втасване).

След което оформяме топки с големина на орех.

Разтапяме маслото и го добавяме към олиото в отделна купа.

Включваме подправките по вкус и нарязаните на ситно маслини.

Потапяме всяко топче тесто в мазнината с подправките и го връщаме в купата на хлебопекарната.

Оставяме тестото за нашия пухкав маймунски хляб да втаса на топло.

След което включваме хлебопекарната на програма за печене за 1 час и маймунският хляб в хлебопекарна е готов.

Да Ви е сладко!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: