ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Зелева Чорба»Куркудена чорба със застройка

Куркудена чорба със застройка

Сия РибагинаСия Рибагина
Новак
611152k81
13/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Колко ли панички ще си хапнете от тази куркудена чорбичка"

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • свинско месо - 500 г
  • кисело зеле - 250 г
  • ориз - 1/4 ч.ч.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • вода - 1.5 л
  • зелев сок - 1 л
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • чили - по желание
  • чубрица - на вкус
  • зехтин - 2 с.л.
  • магданоз - 5 стръка
  • застройка
  • сол - щипка
  • жълтъци - 1 бр.
  • кисело мляко - 150 г
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Нарежете на късчета месото, лука и киселото зеле. Измийте и почистете ориза. Запържете месото. Добавете лука и гответе пет минути. Сложете зелето и разбъркайте.

Сложете двата вида пипер и дафиновия лист. Спете вода и зелев сок. Затворете с капак и оставете зелевата чорба да кипне.

Гответе на умерена температура, оставете 20 минути и сипете още половин литър вода. Щом кипне, гответе супата със свинско.

Направете застройка, разбивайки киселото мляко с жълтъка и солта. Сипете малко от бульона.

Махнете тенджерата от котлона и когато спре да ври, сипете застройката. Махнете дафиновия лист.

Поръсете куркудената чорба със застройка с чили и магданоз.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: