Качамак на скара

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
591
1k
22
2k
08/05/2010
"С малко въображение класическата рецепта за качамак може да се превърне в страхотна вкусотия "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 048
  • Преглеждания за месеца74
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментари4 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • царевично брашно - 500 гр.
  • вода - 1500 мл.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Във врящата вода се слага сол и се изсипва постепенно и при непрекъснато разбъркване царевичното брашно. Вари се, докато царевичната каша се втвърди и започне да се отделя от стените на съда. Изсипва се в тава на пласт с дебелина 3 - 4 см. Като изстине добре, се нарязва на филийки, дебели около 1 см, които, разрязани на две, се пекат от двете страни на затоплена плоча, докато се образува тънка препечена корица.

Консумират се топли с препечено сирене, кисело мляко или айран.

Рейтинг

5 5
4 2
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Албена Асенова
А не залепва ли?
0
0
Джемиле Чешлиева
Качамак на скара не съм яла.
0
0
Наталия Петрова
Моника ако искаш да ядеш вкусен качамак го яж докато е топъл,не като стегне,а ако искаш да ядеш най- вкусния качамак то трябва да сложиш и картофи в него. Относно рецептата,според мен ще стане много сух и безвкусен качамака по този начин. Ако държите да е на филийки то според мен ще е по добре да се сотира в масло и малко олио.
0
0