Ezine.bg»Рецепти»Риба»Пълнен шаран»Пълнен шаран с гъби и орехи

Пълнен шаран с гъби и орехи

MarianeMariane
Джедай
202169
Пълнен шаран с гъби и орехи2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • домати - около 300 г
  • гъби - 6 бр.
  • шаран - 1 бр. /2 кг/
  • магданоз - 1/2 връзка
  • черен пипер - 10 зърна
  • краве масло - 125 г
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
  • лук - 1 връзка пресен
  • орехи - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете шарана или вземете почистен. Натъркайте с черен пипер и сол отвътре и отвън.

Оставете за половин час в хладилник. Накълцайте гъбите и лука и ги задушете в малко масло до омекване.

Добавете доматите, нарязани, както и орехите. Поръсете с магданоз, добавете черен пипер, сол и бялото вино. Разбъркайте.

Напълнете шарана, сложете в намазнена тава. Намажете с масло, покрийте с резени домати.

Добавете половин часа вода и печете шарана на 180 градуса до готовност.

Пълненият шаран с гъби и орехи е готов!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: