Шкембе яхния

08/01/2013
Янка
отЯнкаНовак
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене90 мин.
  • Общо110 мин.
  • Порции6-8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 772
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шкембето се сварява с корените за супа и се нарязва на лентички.

В сгорещената мазнина се задушава лукът, нарязан на ситно, прибавя се брашното и леко се запържва. Сипват се доматеното пюре, разтворено във вода, и червеният пипер. Разрежда се с бульон от шкембето и се оставя да възври.

Прибавят се шкембето, дафиновият лист, черен пипер и сол на вкус. Ври на слаб огън още десетина минути.

Шкембето се сервира, поръсено с кашкавал и магданоз.

подобни рецепти тук

Рейтинг

5 3
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар