ezine.bg»Рецепти»Супи»Студени супи»Пача»Студена пача от свински уши и крачета

Студена пача от свински уши и крачета

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9033k7k2k6
Студена пача от свински уши и крачета
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
07/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
200 мин.
Порции
6
"Ценителите на свинската пача ще оценят тази рецепта"

Необходими Продукти

  • свински крака - 2 бр.
  • свински уши - 2 бр.
  • джолан - 1 бр. преден
  • сол
  • черен пипер - 5 - 6 зърна
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • оцет - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме много добре свинските крачета и свинските ушички.

Поставяме ги в тенджера под налягане, добавяме и джолана и ги заливаме със студена вода, толкова колкото да ги покрие.

Добавяме 1 супена лъжица сол, 5-6 зърна черен пипер и поставяме на котлона да заври водата, след което намаляваме и оставяме да ври, докато место започне да пада от кокала.

След като всичко е готово, изваждаме от бульона и леко охлаждаме.

Премахваме всички кости от ястието със свинско, отстраняваме и зърната черен пипер от бульона.

Накълцваме си по-едрите парчета и връщаме обратно в бульона.

Обелете 4-5 скилидки чесън и ги счукваме, като добавяме в чесъна 2 супени лъжици винен оцет.

Всичко това добавяме при месото и бульона, като разбъркваме добре готовата пача.

Разсипваме в купи и оставаме да изстине.

Прибираме в хладилника за 1 нощ и след това сервираме студената пача от свински уши и крачета.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: