ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Зеленчукови Кюфтета»Постни кюфтенца от леща и ориз

Постни кюфтенца от леща и ориз

Постни кюфтенца от леща и ориз
07/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"С една зелена салатка тези постни кюфтенца са една страхотна идея за вечеря"

Необходими Продукти

  • леща - 250 г
  • ориз - 100 г
  • моркови - 1 бр.
  • кориандър - 1/2 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • черен пипер
  • растително масло - за пържене
  • подправки - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете лещата и я накиснете във вода за около 12 часа.

Настържете моркова и го запържете в тиган с растително масло. Добавете и подправките.

Сварете ориза и го добавете към лещата.

Добавете моркова и посолете със сол.

Оформете зеленчуковите кюфтета, оваляйте ги в брашно и ги пържете в голям тиган със сгорещена мазнина до готовност.

Поднесете ги със салата по избор.

Постните кюфтенца от леща и ориз са много вкусни.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: