Предястие с просо и зеленчуци

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
283
60
69
19/10/2014
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо10 322
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подсолена и вряща вода се слага просото да заври, след като заври се намаля силата на огъня и се оставя да къкри за 20-30 мин.

Задушава се лукът в зехтина и малко вода, докато омекне. Отцеденото просо се прехвърля в купа и се добавя лукът, оризът, ядките, морковът, соевият сос, магданозът, мащерката и босилекът.

Ястието се овкусява със солта и черния пипер и се разбърква до гладка смес. Оформят се малки питки, които се подреждат в тава върху хартия за печене.

Поръсват се със сусамовите семена и се пекат в предварително загрята и умерена фурна до пълна готовност. Сервира се със зелена салата.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар