Мусака с кисело зеле

07/01/2013
Мая
отМаяНовак
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене60 мин.
  • Общо80 мин.
  • Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 750
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 400 гр.
  • телешко месо - 350 гр
  • кисело зеле - 1500 гр.
  • олио - 100 мл.
  • лук - 100 гр.
  • червен пипер - 5 гр.
  • брашно - 10 гр.
  • яйца - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към смлянити и омесени меса се прибавят ситно нарязаният лук, червеният пипер, брашното и половината мазнина. Сместа се посолява и се пържи 2 - 3 минути. В останалата мазнина се задушава няколко минути зелето, нарязано на ситно.

В тавичка се нареждат на пластове месото и зелето, като се започне от месото. Ястието се залива с вода (да се покрие), и се пече в средно гореща фурна. След като изври водата и омекне зелето, се прибавят разбитите яйца.

Ястието отново се запича и се поднася поръсено с черен пипер.
подобни рецепти тук

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар