ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Яхния»Телешка яхния с грах и моркови

Телешка яхния с грах и моркови

Dora GrozevaDora Grozeva
Новак
8224209
Телешка яхния с грах и моркови
Снимка: К.Хасан
1 / 3
05/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Винаги много добре ни се получава телешката яхнийка, а на вас?"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 800 г
  • моркови - 3 бр.
  • лук - 1 глава кромид
  • грах - 850 г консервиран
  • олио - 4 с.л.
  • черен пипер - 10 зърна
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • риган - щипка
  • чубрица - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете телешкото месо на кубчета и го добавете в голяма тенджера с олио и 1 ч.ч. вода.

Запържете го хубаво и добавете нарязаните на ситно морков, лук - овкусете с подправките.

Долейте още 2 ч.ч. вода и оставете вкусната яхния да къкри на слаб огън до готовност на месото.

Изсипете граха и я оставете на котлона за още 15 минути.

Телешката яхния с грах и моркови е много вкусна.

Добър апетит!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: