Капама с много месо

Капама с много месо2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
180 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • пилешки пържоли - 4 бр. от бут
  • кисело зеле - 16 листа
  • наденица - 3 бр. сурова
  • месо - 600 г кълцано
  • свински пържоли - 4 бр. вратни
  • ориз - 1/2 ч.л.
  • олио
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
  • кимион
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намазнете гювеча и сложете зелевите листа. Подредете зелевите сарми, приготвени от ориза, месото, овкусено с чубрица, кимион и черен пипер. Поръсете с червен пипер.

Подредете отгоре свинското, пилешките пържоли. Сложете във фурната. Около половин час преди богатата капама да е готова сложете наденицата.

Сложете по-малко сол, тъй като месото е солено. Сложете вода и оставете капамата с много месо да се пече.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: