ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Кюфтета»Бабините кюфтета в доматен сос

Бабините кюфтета в доматен сос

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
2711k3k5342
05/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Никога не отказваме от бабините кюфтенца в доматен сос"

Необходими Продукти

  • за кюфтетата
  • кайма - 500 г
  • ориз - 3 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • черен пипер - на вкус
  • кимион - на вкус
  • брашно - за овалване
  • пресен магданоз
  • за доматения сос
  • чесън - 1 скилидка
  • олио - 50 мл
  • лук - 2 глави
  • домати - 500 г
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 1 бр. червена
  • магданоз - пресен
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • бахар - 3 зърна
  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • захар - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете каймата с ориза, яйцето, лука, магданоза и подправките - оставете я да отлежи.

Оформете кюфтетата и ги оваляйте в брашно.

Блендирайте лука, чушката, морковите и чесъна и ги изсипете в дълбок тиган със сгорещена мазнина.

Поръсете ги с червен пипер и сипете 1 л гореща вода.

Овкусете ги с подправките без захарта и магданоза.

Добавете кюфтетата във врящия сос и ги оставете да се варят за около 20 минути.

Добавете смлените домати и оставете ястието да се вари още около 20 минути.

Овкусете кюфтетата със сос със захарта и нарязания на ситно магданоз.

Бабините кюфтета в доматен сос са много вкусни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: