ezine.bg»Рецепти»Солени Печива»Гризини с маслини

Гризини с маслини

ГеновеваГеновева
Копирайтър
2471k1k2603
Гризини с маслини
Снимка: Геновева
1 / 3
22/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Изпечете повечко и ще са хрупкави гризините с маслини. Да ви е сладко!"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • белтъци - 1 бр.
  • прясно мляко - 220 мл
  • бяло брашно - 240 г
  • царевично брашно - 100 г
  • свинска мас - 20 г
  • суха мая - 1 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • маслини - 20 бр. нарязани
  • слънчогледови семки - 3 с.л.
  • жълтъци - 1 бр. за намазване
  • сусам
  • самардала - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесваме си меко тесто, като към двата вида брашно добавим белтъка, топло прясно мляко, разтопена свинска мас, сол, захар и сухата мая.

Оставяме тестото да втаса поне за 1 час.

След това добавяме нарязаните маслини и слънчогледовите семки и омесваме хубаво.

Разстиламе с точилка на не много тънко. Намазваме с жълтък и поръсваме със самардала и сусам. Режем на тънки ленти и навиваме, за да се получат нашите гризини.

Аз лично някои ги навих, други ги оставих правоъгълни.

Печем върху хартия за печене на 180 градуса.

Изпечете повечко и ще са хрупкави гризините с маслини. Да ви е сладко! подобни рецепти

подобни рецепти

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: