ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Пилешките дробчета на бай Данчо

Пилешките дробчета на бай Данчо

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
6312k313k
Пилешките дробчета на бай Данчо
Снимка: Admin
1 / 2ВИДЕО
21/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"Няма как да пропуснем пилешките дробчета на бай Данчо"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 500 г
  • гъби - 6 печурки
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. зелена + 1 бр. зелена печени
  • лук - 2 глави кромид
  • доматено пюре - 4 с.л.
  • червено вино - 50 мл
  • олио - за пържене
  • червен пипер
  • чубрица - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте дробчетата и ги подсушете.

Запържете ги в дълбок тиган със сгорещена мазнина и ги извадете.

В същия тиган запържете нарязания на полумесеци лук и добавете настъргания на едро ренде морков, разполовените гъбки и нарязаните на дребно печени чушки.

Поръсете с червен пипер и сипете червеното вино, доматеното пюре и 250 мл вода.

Добавете пилешките дробчета и овкусете с подправките.

Поднесете ги с нарязан на ситно пресен магданоз.

Пилешките дробчета на бай Данчо са много вкусни.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: