ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Вегетарианско тахини

Вегетарианско тахини

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
28386141
Вегетарианско тахини
12/07/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4-6
"Вегетарианско тахини - има защо да го обичаме, ще разберете, щом си го приготвите"

Необходими Продукти

  • домати - 3 бр.
  • лук - 2 глави, нарязани на едро
  • лук - 4 стръка, зелен, нарязан
  • зехтин - 6 с.л.
  • моркови - 3 бр., нарязани на кръгчета
  • тиквички - 3 бр., нарязани на кръгчета
  • канела - 1/8 1.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • карамфил - 1/8 ч.л., смлян
  • джоджен - 1 с.л.
  • подправки - 1 връзка, пресни, нарязани на ситно
  • бульон - 2 ч.ч. зеленчуков (500 мл)
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Фурната се загрява предварително до 180 градуса. Бланшират се доматите в подсолена вода за 1 мин. Изцеждат се и се обелват. Почистват се от семената.

Лукът се запържва до омекване в 3 с.л. от зехтина на умерена температура. Добавят се доматите, морковите и тиквичките. Държи се на огъня 10 мин., като се разбърква често.

Добавя се останалият зехтин, канелата, кимионът и половината от джоджена и сместа от пресните подправки. Залива се с бульона и се овкусява със солта и черния пипер.

Покрива се с алуминиево фолио и се пече около 35-40 мин., или докато омекнат зеленчуците. Декорира се с останалия джоджен.

Рейтинг

3.7
51
41
30
21
10
Дай твоята оценка: