Пилаф с булгур и тофу

12/07/2014
Maria  Toncheva
отMaria TonchevaНовак28314
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене30 мин.
  • Общо50 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 128
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • лук - 1 глава, на ситно нарязана
  • зехтин - 3 с.л.
  • булгур - 1 ч.ч. (150 г)
  • бульон - 2 ч.ч. (500 мл) зеленчуков или вода
  • риган - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • тофу - 250 г
  • соев сос - 2 ч.л., сладък
  • мисо - 2 ч.л.
  • магданоз - 3 с.л., на ситно нарязан
  • сусам - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се запържва в зехтина в голям тиган, докато омекне, добавя се булгурът и се запържва около 5 мин.

Долива се бульонът и се поръсва с ригана и пипера. След като кипне, се слага капак и се държи на огъня около 15 мин. Течността трябва да бъде поета.

Тофуто се разбърква със соевия сос в голяма купа. Добавя се булгурът и магданозът. Поръсва се със сусамовите семена и пилафът се поднася горещ.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар