Начин на приготвяне
Затоплете прясното мляко и добавете в него захарта и сухата мая.
В голяма купа чукнете яйцето и сипете олиото, киселото мляко, прясното мляко, маята и солта.
Замесете тесто и го завийте с кърпа на топло място.
Разделете го след това на 4 части и всяка една разточете върху набрашнен плот.
Намажете 3 от тях с масло и всичките поставете една върху друга.
Сложете в средата една малка чаша и от нея към краищата разрежете на 8 части.
Усучете всяка част по два пъти и оставете вкусната погача да удвои обема си.
Намажете я с жълтъка и с 1 с.л. олио и 1 с.л. прясно мляко.
Сложете я да се пече до готовност на 180 °C.
Памук погачата с масло и мая е много вкусна.
Коментари
600 гр. Брашно дойде много, използвах около 350-400 гр.