Начин на приготвяне
Лукът се почиства, нарязва на филийки и слага на дъното на гювеч.
Към него се прибавят нарязаният на колелца морков, целите обелени скилидки чесън, картофите, нарязани на средно големи парчета, и гъбите на филийки.
Зеленчуците се посоляват и объркват.
Заекът се разфасова на порции и всяко парче се натрива със сол, червен и черен пипер. Месото се нарежда върху зеленчуците.
В гювеча се слагат дафиновите листа, налива се виното и малко вода. Кравето масло се нарязва на парченца и разпределя върху късовете месо.
Гювечът се похлупва и поставя във фурната. Пече се на 220 градуса за около час и половина, като малко преди готовност се маха капакът, за да се получи приятен загар на задушения заек.
Задушеното заешко в гювеч е готово.