Свински суджук с чесън

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9023k7k2k6
Свински суджук с чесън
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
11/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Червеното вино е задължително, когато похапваме от този свински суджук"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг
  • сланина - 250 г
  • сол - 25 г
  • черен пипер - 2 г
  • селитра - 2 г
  • чесън - 1 глава
  • свински черва
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме си суджука, като накълцваме на дребно свинското месо, а твърдата сланина, нарязваме на малки кубчета.

Поставяме готовата смес в съд и прибавяме солта, черния пипер, селитрата и счукания чесън.

Разбъркваме добре и оставяме сместа за една нощ да се осоли и ароматизира.

Ползваме тънки свински черва, които пълним.

Свинските суджуци с чесън оставяме на проветриво място докато изсъхнат.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: