ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Хлебчета»Пържени питки с грис

Пържени питки с грис

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
28386141
Пържени питки с грис
12/07/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
1 мин.
Общо
31 мин.
Порции
20 бр.
"Вместо омесени с брашно и изпечени - пържени и с грис - заслужава си да им дадете шанс"

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч., пълнозърнесто
  • грис - 1/2 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 5 с.л., слънчогледово
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресятото брашно се смесва със солта, прибавя се и грисът и се разбърква.

Оформя се кладенче, като постепенно се сипва хладка вода, за омесване на тестото.

Покрива се с кърпа и се оставя да си почине около 20 мин.

Тестото се разделя на малки топчета. Пържат се в мазнината от двете страни.

Рейтинг

4.2
53
40
32
20
10
Дай твоята оценка: