Пържени питки с грис

12/07/2014
Maria  Toncheva
отMaria TonchevaНовак28314
"Вместо омесени с брашно и изпечени - пържени и с грис - заслужава си да им дадете шанс "
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене1 мин.
  • Общо31 мин.
  • Порции20 бр.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 525
  • Преглеждания за месеца55
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • брашно - 2 ч.ч., пълнозърнесто
  • грис - 1/2 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 5 с.л., слънчогледово
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресятото брашно се смесва със солта, прибавя се и грисът и се разбърква.

Оформя се кладенче, като постепенно се сипва хладка вода, за омесване на тестото.

Покрива се с кърпа и се оставя да си почине около 20 мин.

Тестото се разделя на малки топчета. Пържат се в мазнината от двете страни.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 3
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар