Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Свинска плешка в плик за печене

Свинска плешка в плик за печене

Свинска плешка в плик за печене
Снимка: Кирил Михайлов
6 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
140 мин.
Порции
5
"По този начин се получава много сочно месцето"

Необходими продукти

  • свинска плешка - 600 г
  • чесън - 4 скилидки
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 2 ч.л.
  • сол - на вкус
  • картофи - 600 г
  • лук - 2 глави
  • риган - 1 ч.л.
  • масло - 20 г
  • бира - 400 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете свинската плешка.

С остър нож направете дълбоки разрези в месото, в който навътре мушнете нарязаните на половинки скилидки чесън.

Натрийте цялото парче свинско със сол, червен и черен пипер и го оставете за 1 час в хладилник.

Нарежете картофи и лук на едри парчета, подправете ги с риган, черен пипер и сол и ги сложете в плик за печене.

Отгоре върху тях поставете свинската плешка и върху нея маслото.

В плика изсипете бирата, завържете го и го надупчете на няколко места от горната страна.

Печете 90 мин на 200 °C и след това изсипете съдържанието на плика в тавичката.

Обърнете печеното свинско и печете още 30 минути.

След като се образува кафеникава коричка на месото и от другата страна, извадете ястието от фурната.

Нарежете крехката свинска плешка в плик за печене на филийки и го разпределете на порции с получената вкусна гарнитура.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: