Начин на приготвяне
Измийте и подсушете свинската плешка.
С остър нож направете дълбоки разрези в месото, в който навътре мушнете нарязаните на половинки скилидки чесън.
Натрийте цялото парче свинско със сол, червен и черен пипер и го оставете за 1 час в хладилник.
Нарежете картофи и лук на едри парчета, подправете ги с риган, черен пипер и сол и ги сложете в плик за печене.
Отгоре върху тях поставете свинската плешка и върху нея маслото.
В плика изсипете бирата, завържете го и го надупчете на няколко места от горната страна.
Печете 90 мин на 200 °C и след това изсипете съдържанието на плика в тавичката.
Обърнете печеното свинско и печете още 30 минути.
След като се образува кафеникава коричка на месото и от другата страна, извадете ястието от фурната.
Нарежете крехката свинска плешка в плик за печене на филийки и го разпределете на порции с получената вкусна гарнитура.