Агнешко горски кебап

Биляна Павлова
Биляна Павлова
Новак
17/12/2013
Приготвяне25 мин.
Готвене80 мин.
Общо105 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 076
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Насечете ребрата на парчета с помощта на сатър. Загрейте олиото и запържете месото от всички страни в продължение на 15-20 минути. Когато се запечатат от всички страни добавете ситно нарязания лук и задушавайте в продължение на 10 минути. Поръсете с червен пипер.

Добавете пасираните домати, червеното вино и 1 литър гореща вода. Поръсете с чубрицата, черния пипер, дафиновия лист и джоджена. Посолете на вкус и добре разбъркайте.

Прехвърлете ястието в дълбок огнеупорен съд и сложете в предварително загрята на 200 градуса фурна. Печете гювеча около 60 минути. Когато месото стане готово, добавете брашното, което сте размили в студена вода и допечете още 10 минути.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар